Menu

Milloin kannattaa hakea henkilökohtaista lainaa?

Harva haluaa hakea henkilökohtaista lainaa, oli syy mikä tahansa. Ihanteellisin tilanne on luonnollisesti se, että tähän tilanteeseen ei olisi päädytty alunperinkään. Valitettavasti toisinaan elämä pääsee kuitenkin yllättämään. Moni löytää itsensä toisinaan tilanteesta, jossa tarve rahalle on suurempi, kuin mitä tilillä on käytössä. Tietyissä tilanteissa henkilökohtainen laina voi auttaa pääsemään takaisin jaloilleen ja estää vaipumasta epätoivon partaalle.

Tässä artikkelissa kerromme muutamista yleisimmistä tapauksista, joissa henkilökohtaisen lainan ottaminen voi olla järkevä vaihtoehto.

Lainojen tai luottokorttivelkojen yhdistäminen

Jos sinulla on useita rästissä olevia maksuja eri luottokorteilla, eikä niiden takaisinmaksu ole mahdollista syystä tai toisesta, voit käyttää henkilökohtaista lainaa velkojen yhdistämiseen ja maksaa ne kaikki takaisin kerralla. Toisinaan henkilökohtaisten lainojen korko voi jäädä pienemmäksi, kuin kaikkien niiden korkojen yhteissumma, joita maksat eri luottokorttivelkojen lyhentämisestä.

Yllättävät eläinlääkärilaskut

Lemmikit ovat osa perhettä ja jokainen lemmikinomistaja haluaa huolehtia karvaisesta ystävästään parhaansa mukaan. Toisinaan lemmikki voi sairastua tai loukkaantua äkillisesti, mutta rahat eivät riitä laskun maksamiseen heti. Henkilökohtainen laina tarjoaa apua näiden yllättävien laskujen maksamiseksi, jolloin sinä ja lemmikkisi voitte nauttia yhteisestä arjesta entiseen malliin.

Kodin remontti

Jos olet myymässä taloasi tai remontoimassa nykyistä kotia, henkilökohtainen laina voi auttaa pienentämään nykyisen budjetin ja tarvittavan budjetin välistä rakoa.

Häiden kustannukset

Häiden suunnittelu voi olla uuvuttavaa ja usein myös erittäin kallista puuhaa. Koristeet, hääpuku, hääsuunnittelijoiden apu ja juhlapaikka syövät kukkaroa ja usein nämä kustannukset voivat kasvattaa yhdessä yllättävänkin suuren loppulaskun. Jos haluat järjestää unelmiesi häät, henkilökohtainen laina voi auttaa välttymään liiallisilta taloudellisilta rasitteilta asteltuanne avioliiton satamaan.

Velkojen takaisin maksaminen ystäville ja perheelle

Mikään ei rasita ihmissuhteita enemmän, kuin velka ystävien tai perheenjäsenten välillä. Jos haluat maksaa nopeasti ystäviltä tai perheeltä lainatut velat, henkilökohtainen laina voi auttaa palauttamaan rauhan välillenne.

Opiskeluun liittyvät kustannukset

Moni pitää koulutukseen sijoittamista tärkeänä tulevaisuuden kannalta. Vaikka Suomessa opiskelusta ei veloitetakaan ulkomailla käytössä olevia lukukausimaksuja, erilaiset opiskeluun liittyvät kustannukset voivat viedä sievoisen summan kukkarosta. Esimerkiksi avoimessa yliopistossa opiskelu ei ole ilmaista, mikä voi asettaa turhia taloudellisia rajoitteita arjelle. Tässä tapauksessa henkilökohtainen laina voi olla varteenotettava vaihtoehto opintomaksujen ja muiden opiskeluun liittyvien kustannusten hoitamiseksi.

On myös paljon muita tilanteita, joissa henkilökohtainen laina voi tuoda apua arkeen. Tässä on kuitenkin listattu yleisimmät syyt sille, miksi näitä lainoja päädytään ottamaan. Erilaiset akuutit kustannukset, jotka toimivat samalla tietynlaisena sijoituksena (esim. Kodin remontointi tai opintomaksut) on mahdollista kattaa henkilökohtaisilla lainoilla. Näin et joudu kiristämään kukkaron nyöriä liian tiukalle, ja voit nauttia huolettomammasta arjesta.